09 September 2010

Masih Awal, tp... :D

konnichiwa minna-san~ :3

ari ni x nak ckp byk.
korang pun tau besok ari ape n kte bakal sambut ape kn?
so, entry ni juz utk wat ucapan ckit la... 


kpd kwn2 muslim sume, ari ni adalah ari terakhir kte berpuasa.
besok jgn lupa g solat sunat aidil fitri ea. :)
lps tu pg la ziarah kubur ahli keluarga, sanak saudara, or atuk nenek yg dh pergi meniggalkan kte.
besok ari Jumaat. raya pun raya jugak. kpd yg llki, jgn lupa solat Jumaat.
jgn bersedih kerana x dpt solat Aidil Fitri, tp xde rs ape2 pun biler kte tggalkan solat yg wajib.
ingat ea kwn2 sume...hehe.


hm... Mika nk cter ckit la ttg bgmn bncinye Mika dgn wktu mlm pd bulan Ramadan.
terkejut?? jgn... tggu dlu. Mika blum abih cter lg.
mcm biase, bulan ramadan ni selalu la Mika g surau dgn mak n abah.
tp tu bukannye sbb utk Mika bnci wktu mlm.
sbb Mika leh benci wktu mlm adlh, budak2 n abang2 yg x reti nk hormat org solat terawih.
main mercun la ape lg...kalo xnk solat, xyah la dtg surau n wat bising.
ade ke antara blogger2 yg perangainye cmni? hrp2 xde la ea.
kalo ade tu, sori la, Mika bnci org yg suke wat bising tgh2 org lain sedang beribadat.
kalo boleh, wktu tu nk je Mika tepon mn2 agensi utk hntr pejuang2 ni pg berjuang kt Iraq sn lawan Israel.
cuba kalo kte tarik tgn die utk hntr mereka ni ke sana. msti nangis x hnti2 n kin ade yg cuba lari. tp biler main mercun n wat bising, no.1 di Malaysia.
mereka kata, kalo makin kuat bunyi mercun tu, makin seronok. ape kata kalo tukarkan mercun kpd bom tgn n baling bom2 tu ke arah tntera2 israel. kalo mati pun syahid!
kalo mati kerana main mercun n buat bising tgh2 org lain sedang beribadat?
dpt ape? dpt dosa lagi ade la.


hm... dh bosan dh cter psl ni.
kalo bg nasihat kt dorg2 ni pun, xde gunanye.
masuk tlinga kanan kuar tlinga kiri.
Allah bg akal, dorg ltk kt kaki.
mcm s**l! ni tgh sakit ati ni! D:<


ehem! ok la. stop cter psl bnde yg mnyakitkan ati tu.
dh tukar mood jd baik smula...~~~~
:D

Mika nk ucapkan
Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin
kpd kwn2 yg mngenali dri Mika.
kpd blogger2 tu, kalo ade yg terasa dgn kate2 Mika kt blog ni, Mika minta maaf la byk2.
or mungkin ade yg mcm x senang dgn post2 Mika, maklumla, post2 seorang fangirl ni kan mcm lain ckit... huhu... tu pun Mika mintak maaf jgak. kalo x suke, jgn la bc. k?

hm... tu jela kot? ^^
dh xtau ape yg nk ditulis dh.
hehe...
bye2~

1 Cassies' Talking:

Let's Walk Together